top of page
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
Schermafbeelding 2022-03-08 om 09.18.49.png

Spreken

Zowel in het kinder- en jongerenteam als in het team voor volwassen, kunnen individuen, koppels en gezinnen bij ons terecht voor gesprekstherapie. Wij stellen het spreken steeds voorop en zien dit als de absolute basis van het ontwikkelen als subject. We creëren hierbij een ruimte waar iedereen ongeremd kan en mag spreken over zichzelf en zijn verhouding tot de ander.  

 

Onze psychologen: Ellen Bisschop (oprichtster), Emma Gheeraert (hoofdcoördinator & coördinator volwassenteam), Mayté Geldof (coördinator kinderteam), Fien Leroy, Cas Janse, Charlotte Rogier, Maya Dojutrek, Tom Hoogewijs en Charlotte Van Den Bossche. 

 

Aanbod

Doen

Tijdens het intakegesprek kan je geadviseerd worden om naast het spreken ook jouw beleving in te zetten bij onze therapeuten.

Wanneer spreken soms moeilijk is, brengt de beleving, via het lichaam en creativiteit, het spreken op gang. We werken met lichaamsbewustwording via dans & bewegingstherapie, ademhalingstechnieken en slaapcoaching. We werken ook met creativiteit via beeldende therapie, theateroefeningen en muziektherapie. Ook loopbaanbegeleiding en studiebegeleiding bieden wij hierbij aan. 

 

Onze therapeuten: Charlotte De Wulf, Birgit De Clercq en Marthe Opbrouck

Groepstrainingen & workshops

De groeitraining BLOOMing als jongere inspringen?  

De groeitraining PIT als volwassene aandurven?  

Of je lagere school kind in onze BOOMing workshops laten floreren?  

 

Onze trainingen en workshops verwelkomen iedereen! We zien niemand als ‘vreemd’ of ‘verkeerd’ en werken enkel met ieders krachten en verlangens. De trainingen dienen vooral om een individu (nog) bewuster te maken van zichzelf en hierin te laten groeien tot een krachtig MENS! Een puzzel van spreken, doen, beleven en creativiteit is onze tool. Het effect van een groep (max 8) heeft een unieke impact op het werken rond verscheidene thema’s zoals zelfvertrouwen, communicatie, assertiviteit, identiteit, … Uiteraard kan tijdens de trainingen het individueel traject binnen De Mens verdergezet worden.  

 

De groeitrainingen BLOOMing (woensdagnamiddag) en PIT (dinsdagavond) gaan door in het voor- en najaar.

De workshops BOOMing gaan door in de schoolvakanties.  

Inschrijven en informeren kan je via contact@groepspraktijkdemens.be 

Schermafbeelding 2022-03-08 om 09.18.49.png

Trajecten

Onze groepspraktijk is gespecialiseerd in het holistisch denken en combineert graag meerdere disciplines in één individueel traject. Wij leggen bij een intakegesprek een uitgestippeld traject op jouw maat vast. We werken dus met meerdere disciplines rond jou en volgen jouw groei en eventueel verschuivende hulpvraag op de voet. Je kan de sessies per moment inboeken maar we kunnen ook vanuit het intakegesprek een traject vastleggen met een fixed aantal sessies.  

Academy & Community

We zetten ons in om themadagen en -avonden (bv: vrouwelijkheid, seksualiteit, rouw, depressie, verslaving, genderdysforie,...) te organiseren om zo laagdrempelig groepen samen te brengen met dezelfde ervaringen en/of interesses. We leren jullie iets bij maar laten jullie ook ervaren en delen, via spreken en doen.  

 

Inschrijven en informeren kan je via contact@groepspraktijkdemens.be 

Schermafbeelding 2022-03-08 om 09.20.36.png

+32 486 80 39 35

 

Haeghensgoed 13, 9270 Laarne
 

FINAL.png
bottom of page